TAPANI MÄKI

SUOMEN PAKKOPALAUTUKSET OVAT OIKEIN, EI SINISILMÄISYYDELLE !

Vaatimukset siitä, että pakkopalautukset olisi keskeytettävä, eivät ole realistisia. Yleensä henkilöt jotka vaativat ko. asiaa eivät edes tiedä mistä puhuvat. Jopa Tarja Halonenkin tuntui olevan asioista ulkona kuin lumiukko! 

Itseasiassa nykyinen Suomen turvapaikkapolitiikka on hyvin maltillinen. Tiukennuksiin on tarvetta puhuttaessa pakolaispolitiikasta maassamme.

Päätöksen pakkopalautuksesta tekevät valtion viranomaiset. Suomalaiseen viranomaiseen voi luottaa, eikä se perustu mielivaltaisuuteen. Kun kielteinen turvapaikkapäätös tehdään, sitä on kaikkien osapuolten noudatettava. Jos henkilö ei itse suostu poistumaan maasta ja yleensä katoaa, kertoo se paljon ko. henkilön motiiveista ja asenteista. Siitä muodostuu riski koko yhteiskunnalle ja kansalliselle turvallisuudelle. Pakkopalautus on ainoa keino, eikä sitä pidä esim. meidän kunnallispoliitikkojen lähteä edes arvostelmaan. Typerälle sinisilmäisyydelle ei pidä antaa sijaa näissä asioissa.

Paperittomien kasvava joukko muodostuisi merkittäväksi turvallisuusuhaksi. Sen seurauksena Suomeen muodostuisi rinnakkaisyhteiskunta, joita mm. Ruotsissa ja Saksassa on jo useita. Tällaista ei Suomeen kukaan halua, eikä saa päästää syntymään. Euroopan eri iskut ovat vain ennakkovaroituksia siitä, mihin tilanne hallitsemattomana johtaa. Myös Suomi on jo saanut esimakua näistä. Tämä on tosiasia.

Väärää signaalia ei myöskään pidä antaa. Kaikkinaiset laittomasti maassa oleskelua auttavat päätökset pahentavat tilannetta.  Niillä romutetaan ulkomaalaislainsäädäntöä ja turvapaikkamenettelyn uskottavuutta. Kotikaupungissani Jyväskylässä ei tule laajentaa paperittomien sosiaali- ja terveyspalveluja. Välttämätön hoito heillähän jo on. Maksuttomat terveyspalvelut ovat maailmassa hyvin harvinaisia. On selvää, että sellaisten tarjoaminen kaikille halukkaille houkuttelee kielteisen päätöksen saaneita ihmisiä jäämään laittomasti Suomeen ja houkuttelee maahan lisää ihmisiä, joilla ei ole laillisia edellytyksiä kansainväliseen suojeluun tai oleskelulupaan muilla perusteilla.

Kyseinen päätös Jyväskylän perusturvalautakunnassa olisi näin ollen täysin vastuuton. Päätös kävisi  erittäin kalliiksi veronmaksajille ja jälleen oltaisiin ristiaallokossa sekä oikeudentajun rajamailla suhteessa muuhun väestöön. Jyväskylän kaupunki ja Suomi eivät voi edelleenkään toimia maailman sosiaalitoimistona. Siksi on tärkeää, että laittomasti maassa olevat poistuvat tai poistetaan maasta välittömästi ja vastuullista hallintoa ja lakia noudatetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat