TAPANI MÄKI perussuomalainen Jyväskylästä

Uskallus puuttuu myöntää tosiasiat

Vihreiden Touko Aalto on ilmaissut, ettei viranomaisten tekemiin maa-arvioihin voi luottaa. Hän on myös todennut, että mikäli turvapaikkahakemus todetaan perusteettomaksi ja hakija ei palaa vapaaehtoisesti, on hänelle silti syytä antaa tilapäinen oleskelulupa. Mielestäni lausunto oli ennenkuulumaton merkittävässä asemassa olevalta poliitikolta. Kyseinen toiminta olisi täysin vastuutonta ja veisi hallitsemattomaan tilaan. Turvapaikkahakemukset on jätettävä virkamiesten ja oikeuslaitoksen ratkaistaviksi, eikä tehdä niillä poliittista kauppaa.

Hiljattain Jyväskylässä tapahtunut poliisin vastustaminen mielenosoittajien toimesta on myös herättänyt huomiota. Kun virkamiehen tekemää toimenpidettä vastustetaan, kertoo se täysin tekijöiden suhtautumisesta maahamme ja yhteiskuntaan. Siitä on lyhyt matka yhteiskuntarauhan rikkoutumiseen. Kiristynyt ilmapiiri voi johtaa myös terrorismiin. Terrorismille ei saa antaa kasvusijaa maassamme. Kyseinen toiminta on ehdottomasti kriminalisoitava ja ihmettelen, miksi se ei ylipäätänsä ole jo aikaisemmin sitä ollut Suomessa? Näköjään tässäkin asiassa tullaan jälkijunassa.

Vastaaviin tilanteisiin on puututtava, ennen kuin homma lähtee käsistä. Valitettavaa on, että Suomessa pesivä sinisilmäisyys ei näe eikä ymmärrä näiden ilmiöiden seurauksia. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa asioita tapahtuu, mutta silti ollaan sokeita niiden suhteen. Suomessa on tällä hetkellä noin 11 000 kielteisen turvapaikan saanutta ja lisää tulee. Mistä resurssit tähän kaikkeen ja ollaanko näissä asioissa hereillä? Suomi ei voi olla maailman sosiaalitoimisto, eikä odotuspaikka kaikille. Myöskään turvallisuusresurssit eivät riitä.

Ylipäätänsä en usko lainkaan, että maailman ongelmat selviävät sillä, että ne tuodaan Eurooppaan muuttovirtojen mukana. - Päinvastoin. Ongelmat ja ilmiöt siirtyvät tänne. Tätäkö oikeasti halutaan? Kysymys on vakavasta ilmiöstä. Tällä menolla yhteiskunta polarisoituu entistä enemmän ja seuraukset voivat olla jopa katastrofaaliset. Järki käteen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kannattaisikohan ylipäänsä poliitikkojen tarkistaa jo suhtautumistaan ja kuunnella välillä herkällä korvalla, mitä, mistä ja miten Suomessa keskustellaan ? Mm : ssa Sipilän toiminta ei toki yllätä, koska pelisilmää ei ollut aiemminkaan, kun vieraita kylään kutsuttiin, ja kulut pantiin reilusti maakunnan piikkin.

Eero Mattila

Touko Aalto pääsee kakkossijalle maahanmuuttopoliittisen naiviuden SuomenCupissa. Ykköspaikalla Juha Sipilän lupaus antaa talonsa laittomien maahantulijoiden käyttöön..

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Todella naivia uskoa, että yhden talon antaminen maahanmuuttajaperheen asunnoksi olisi ollut houkutin tuhansille turvapaikanhakijoille. Ei ainoastaan naiivia vaan älytöntä. Ehkä ei sittenkään ole kysymys naiiviudesta tai tyhmyydestä vaan halusta nälviä aina kun on pieninkin mahdollisuus.

Touko Aallon ilmoitus siitä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut voi jäädä maahan, houkuttelee kuin mesi kimalaisia.

Aalto on siis kirkkaasti ykkössijalla.

Aalto ei näköjään usko parlamentarismiin ja Suomen Eduskunnan kykyyn säätää lakeja. Jos viranomainen ei noudata niitä, tekee virkavirheen ja joutuu viralta. Vihreiden koko toimintaidea perustuu lakien vastustamiseen. Se alkoi jo liikkeen alkuajoilta, Koijärveltä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#4
Kyllähän pääministeri Sipilän ilmoitus kotinsa antamiseksi pakolaisten käyttöön oli sellainen viesti, että Suomi on maa jossa "turvapaikan" hakijat otetaan hyvin mieluisasti.

Eero Mattila

Kysymys ei ole yhdestä talosta vaan tahdon ilmaisusta. Pääministerin suulla sanottuna talon tarjoaminen oli kutsu tulla Suomeen. Lausunnon vastuuttomuutta lisää se, ettei täällä missään vaiheessa ole saatu kunnollista kotoutusta käyntiin - ei vieläkään. Lieveilmiöt ovat sen sijaan olleet näkyvissä jo muutaman vuoden huumekauppa, katuväkivalta, seksuaalirikokset... ongelmien tarkaisemiseksi ei pystytä tekemään mitään. Pääministeri on täysin kädetön, Aalto on oppipoika ja perässä hiihtäjä tässä vaiheessa. MOT.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #9

"Pääministerin suulla sanottuna talon tarjoaminen oli kutsu tulla Suomeen"

Ei ollut. Tämä tulkinta on mielestäni väärä. Pääministerin lupaus ei käytännössä edes toteutunut eikä se johtanut sellaiseen ilmapiiriin, jonka mukaan valtaosa suomalaisista toivottaa turvapaikan hakijat hakeutumaan Suomeen. Päinvastaisia uutisia on vaikka kuinka.

On siis todella naiivia ja älytöntä väittää, että pääministerin majoitustarjous olisi johtanut turvapaikanhakubuumiin. Siihen on vaikuttanut piittaamattomuus Dublinin sopimuksesta, Suomen typerä sosiaalilainsäädäntö, vuosikausia kestävä turvapaikanhakuprosessi (Suomen sosiaaliturvan varassa) ja laittomasti maassa olevien auttaminen pakoilemaan viranomaisia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Touko Aalto on politiikan klovni jolta puuttuu elämänkokemus. Aalto on samaa sarjaa kuin Li Anderson, poliittinen broileri, joka on kasvanut muiden syöttämänä. Aivopierujen määrä on käänteisessä suhteessa elämänkokemukseen.

Kannattaa kuitenkin muistaa että 30.000 maahantulijan päästäminen maahan vuosi pari sitten Ruotsin ja Saksan kautta oli muun muassa persujen hyväksymä päätös. Suomen ei olisi ollut mikään pakko pitää tulijoita täällä vaan tulijat olisi voitu palauttaa Dublin-sopimukseen perustuen. Persuille riitti että sai olla mukana orkesterissa ja siksi Sipilän ja Orpon touhuja myötäiltiin.

Kun maastapoistamisia nyt ihmetellään, ihmetellään käytännössä myös persujen touhuja 2015-16.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

En nyt ihan syyllistäisi Perussuomalaisia tässä asiassa. Kokoomuksella oli silloin niin kuin on nytkin sisäministerin salkku. Pääministerin avitus ilmeisesti Rouvansa tuella oli tietysti myös merkittävää.

Päivän ”kukkanen”: Sisäministeri Risikko on ehdottanut, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut voi hakea työperäistä oleskelulupaa, mutta ei saa kuitenkaan kikkailla luvilla. Näin aamu-tv:n uutisissa.

Sisäministeriö tuntuu toimivan muutoinkin naisen logiikalla, kun ottaa huomioon, että kaksi tärkeintä virkaa ministerin ja kansliapäällikön virat ovat naisilla. Kansliapäälliköksi ei kelvannut aikanaan korkean upseeriviran omaava mieshenkilö. Entinen sisäministeri Päivi Räsänen oli tässä keskeisenä tekijänä. Puoluetoveri sai viran. Lainkäytön eli prosessioikeuden emeritusprofessori Jyrki Virolainen kirjoitti tästä hyvin seikkaperäisesti aikanaan blogissaan.

Faktan ystävänä:

http://tilastot.migri.fi/#decisions

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jos 80-luvun suomalaiselle olisi kerrottu vuosien 2015-6 ei-kiintiöpakolaismääristä,niin katseet olisivat kääntyneet itärajalle.Näin ei kuitenkaan käynyt.
Tällä kertaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä sinä olet kriminalisoimassa? Eikö virkamiesten päätöksiä saa kyseenalaistaa? Haluatko kieltää mielenosoitukset? Poliisin vastustaminen voimakeinoin on laitonta jo nyt.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Oliko vain ihan sattumaa että juuri virheimmässä kaupungissa oli pikku mellakka jossa poliisia ja viranomaisten laillisia päätöksiä vastustettiin, vai tuliko yllytys virheiden puoluetoimistosta.
Kuka neuvoi mellakoitsijoita puhaltamaan toistensa silmiin tupakansavua jotta pystyy tekemään kunnon nyyhkytarinoita.

Toimituksen poiminnat